Розмір пенсії по втраті годувальника

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Різновидів пенсій по втраті годувальника досить багато, а саме є — пенсії по втраті годувальника які відповідають розмірам вікових пенсій, також пенсійного забезпечення за вислугу років військовослужбовця, пенсій як державного службовця, а також пенсій за вислугою льотному екіпажу, а також пенсій, що отримують Чорнобильці.

Таким чином виплати (розміри) при втраті годувальника безпосередньо перебувають в залежності, від пенсії яку отримував померлий годувальник, так стаття тридцять сім Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» розповідає, що пенсія при втраті годувальника буде призначена в розмірі 50% відсотків на одного непрацездатного члена сім’ї, або особа що не досягло 18-23 роки навчається, або інваліду, а також на двох або більше 100% від розміру вікової пенсії.

Таким чином коли покійний годувальник мав пенсійне забезпечення за віком в розмірі 7000 грн. В такому випадку, розміром пенсії при втраті годувальника буде 3500 грн., Проте, коли померлий годувальник отримував 5000грн., основного розміру пенсії та плюс 2000 грн. доплату за особливі заслуги перед Україною, в цьому випадку сума пенсійних виплат при втраті годувальника буде обчислюватися відповідно від 5000 гривень, а не від загальної суми пенсії за віком плюс надбавки.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ