Як нараховується пенсія за віком

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Нарахування пенсійних виплат за віком жінкам і чоловікам, які в пенсійному віці проводиться на підставі формули, яка визначається Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — ЗУ), зокрема вираховується ваш коефіцієнт стажу, також коефіцієнт заробітків (далі — КЗП) і множиться на середньостатистичну зарплату по Україні за 3 роки перед зверненням для отримання пенсії.

З цього випливає, що ваш стаж обчислюється за ст. двадцять п’ять ЗУ ваш заробіток розраховується відповідно ч. 1 ст. сорок вже раніше зазначеного ЗУ, а середня зарплата обчислюється відповідно до ч. 2 ст. сорок цього ж закону.

Коли все коефіцієнти відомі, формула наступна — коефіцієнт стажу множиться на КЗП і множиться на коефіцієнт середньої заробітної плати, в разі множення всіх цих коефіцієнтів виходить сума вашого пенсійного забезпечення за віком без будь-яких доплат.

Найважчим є відрахування КЗП. Так, почати розрахунок вашого КЗП потрібно з того, що суму вашої зарплати за всі місяці поділити на середню за той період, додати всі коефіцієнти і розділити їх на число місяців.

Ось так, дана стаття описала механізм нарахування вікової пенсії для жінок і чоловіків.

 

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ