Пенсія по втраті годувальника україні

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Цей різновид пенсії призначається особам які досягли пенсійного віку, або дітям до досягненню 18 років, та дітям до досягненню 23 рокі якщо вони навчаються в навчальних закладах.

Пенсія по втраті годувальника в Україні призначаються на наступні терміни дітям до 18 років, дітям від 18 до 23 років якщо вони в цей період навчались в вищих навчальних закладах, а також пенсія по втраті годувальника призначаються на безтерміновий строк непрацездатним особам, також непрацездатними особами вважаються особи з інвалідністю.

Пенсія по втраті годувальника Україні призначаються в одному розмірі який складає 50 відсотків від пенсії за віком вашого годувальника, також якщо пенсія по втраті годувальника призначається більше як на одну особу (члена сім’ї) її розмір складатиме 100 відсотків від пенсії за віком померлого годувальника.

Таким чином якщо вам призначена пенсія і вона нижче ніж буде половина від пенсії померлого годувальника радимо вам без будь яких зволікань перейти на неї, оскільки в будь яких час ви маєте право повернутись на вашу стару пенсію якщо її розмір буде вищий.

В цьому виді пенсії є багато нюансів які необхідно знати оскільки в майбутньому воно ван знадобиться.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ