Як піти на пенсію за вислугою років

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Пенсія за вислугою років в Україні призначається людям які пропрацювали на роботах які вважаються тяжкими в Україні, вислугою років вважається військова пенсія, пенсія вчителям, пенсія докторам, пенсія працівникам локомотивних бригад, пенсія льотного екіпажу і багато інших видів.

Розмір пенсії за вислугою років визначається для кожного виду окремо, наприклад для пенсії вчителям та медичним працівникам пенсія рахується як звичайна пенсія за віком, також аналогічну суму будуть отримувати і працівники локомотивних бригад, пенсія льотного екіпажу визначається на основі заробітної плати на посадах які дають право на цю пенсію. Також прошу звернути увагу, що саме для цих видів пенсії за вислугу років при її призначені необхідно не займати посади які дають право на ці види пенсій, а якщо ви підете працювати на такі посади то пенсія вам буде призупинена.

Також є ще один вид за вислугою років, це пенсія за вислугою років військовослужбовців яка призначається у разі звільнення з військової служби та при наявності стажу вислуги років та необхідного віку.

Всі види пенсій за вислугою років є різними за призначенням однак їх з’єднує одна підстава, а саме знижений пенсійний вік за тяжку роботу на цих посадах.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ