Пільгові пенсії в україні

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

В сьогоднішньої статі ми розглянемо такий вид пенсії як пільговий, кожен з вас працюючи на підприємстві задає собі питання, а чи є моя посада пільгова і чи можу я вийти на пенсію раніше, хто взагалі має право на пільгову пенсію?

Пільги пенсіонерам України за віком мають однакові пільги як і люди які вийшли на пільгову пенсію тільки для осіб яки мають пільговий стаж мають право вийти раніше ніж особи які йдуть на звичайну пенсію за віком. До пільгових пенсій можливо віднести такі категорії пенсій: 1) це пільгова пенсія за списком № 1, 2) це пільгова пенсія за списком № 2. Детальніше про ці види пенсій ми розглянемо в наступних наших статях.

Давайте детальніше розглянемо хто має право на пільгову пенсію, по перше особа має право на призначення пільгової пенсії при наявності віку який встановлений Законом України, також при наявності загального стажу та при наявності пільгового стажу які також встановлюються Законами України. По друге для підтвердження пільгового стажу вам необхідно буде надати до Пенсійного фонду уточнюючі довідки в яких буде вказано періоди вашої пільгової роботи, а також чи був у вас повний робочий день чи були ви в декреті якщо це жінки, а також буде вказуватись постанова Кабінету Міністрів України до якої відноситься ваша пільгова посада, а також розділ, підрозділ і до котрого класифікатору належить.

Найчастіше Пенсійний фонд відмовляє в призначенні пільгової пенсії у зв’язку з відсутністю цієї пільгової довідки, однак є ще не найменш важливий фактор у разі його відсутності вам також можуть відмовити в призначенні пенсії, цей фактор є атестація робочого місця починаючи з 22.08.1992 року. Атестація робочих місць проводить безпосередньо підприємством також не проведення атестації робочого місця покладається виключно на саме підприємство, таким чином у разі відсутності атестації робочого місця ви не несете відповідальність, однак у разі її відсутності Пенсійний фонд відмовить вам у призначенні пільгової пенсії.

Таким чином підіб’ємо дсумок при виході на пільгову пенсію вам необхідно досягти певного віку, мати загальний стаж роботи, мати пільговий стаж роботи, мати посаду яка віднесена до пільгового стажу та занесена в трудову книжку, мати уточнюючу довідку(пільгову довідку) про періоди вашої роботи на пільговій посаді, у випадку роботи з 22.08.1992 року копію наказів про проведення атестації робочого місця на підприємстві, копія наказів про прийняття та звільнення з пільгової посади, картка форми Т-2, при наявності усіх цих документів Пенсійний фонд повинен призначити вам пільгову пенсію, однак ми не несемо відповідальності за прийнятті рішення про відмову в призначенні пенсії навіть при наявності усіх вищезазначених документів.

У разі виникнення складнощів радимо звернутись до нашої фірми для можливості отримання юридичної консультації, а також допомогу в вирішені складних питань які виникли у вас у зв’язку з призначенням пільгової пенсії.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ