Пенсія за вислугою років педагогам

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Пенсія педагогам за вислугою років призначаються відповідно до п. е ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» яким передбачено, що пенсію за вислугою років педагогам призначається при досягненні 55 років(однак в 2019 році Конституційний суд України зазначив, що пенсію за вислугою років педагогам повинні призначати з 50 років) також при наявності стажу за вислугою років на посадах які дають право на цю пенсію, список цих посад і закладах які дають право на цей вид пенсії встановлений постановою Кабінету Міністрів України № 909 від 04.11.1993 року.

Як нараховується пенсія за вислугою років педагогам не секрет для кожного пенсіонера, цей вид пенсії нараховується як звичайна пенсія за віком, ваш коефіцієнт стажу множиться на коефіцієнт заробітку та на середньо заробітну плату яка береться для обрахунку пенсії за три роки, що передують року звернення за призначенням пенсії.

Також ви маєте право відмовитись від призначення пенсії за вислугу років педагогам і продовжуючи працювати на посадах які дають право на призначення пенсії за вислугою років та при досягненні пенсійного віку вийти на пенсію за віком і отримати додатково 10 ваших пенсій які не оподатковуються, це право передбачає ст.7-1 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ