Як розрахувати пенсію державного службовця

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Пенсія для держслужбовців розраховується дуже легко, так по статті тридцять сім Закону України «Про державну службу» формування пенсійного забезпечення відбувається згідно: розміру шістдесят відсотків від розміру його зарплати від останнього місця роботи.

Також пенсії держслужбовцям розраховуються на основі кількості вашого стажу держслужби, так наприклад є два види: в результаті наявності 20-річного стажу держслужби, якщо ви йдете на пенсію з іншої посади (не відноситься до держслужби) і не займають посад держслужби при зверненні за призначення пенсії , наявність десять років стажу держслужби якщо ви йдете на призначення пенсій з посад держслужби.

Так наявність 20-річного стажу держслужби дає право взяти довідку про склад вашої заробітної плати, що буде вирахувана як середня за місяць перед зверненням за призначенням пенсій, а коли ви будете мати десятирічний стаж держслужби ви можете отримати довідку про склад зарплати, які будуть обраховуватися щомісяця починаючи з 01.05.2016 року до моменту виходу на пенсію.

Також щоб розрахувати пенсію приймається в розрахунок довідка про ваш посадовий оклад, надбавка за ранг та надбавки за вислугу яка представляється як при десятирічному стажі держслужби так і при двадцятирічному.

Вищевказані довідки повинні відповідати вимогам постанови правління ПФУ № 1-3 датованої 17.01.2017 року «Про форми довідок про заробітну плату для призначення пенсії державного службовця», також форми цих довідок ви зможете знайти в цій постанові.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ