Пільгова пенсія в Україні

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Пільгова пенсія призначається тим особам які мають певний стаж та при досягненні віку, також не достатньо мати вищезазначених факторів також необхідно мати безліч документів, а саме пільгову довідку, накази про прийняття і звільнення з роботи, картку форми Т-2, та накази про атестацію робочого місця.

Безліч людей вважають, що якщо їм призначають цей різновид пенсії то пільги пенсіонерам які є у інвалідів та Чорнобильців також застосовуються до них однак це не так, єдиною пільгою для вас буде більш ранній вихід на пенсію ніж звичайна пенсія за віком, також ви будете користуватись пільгами які мають звичайні пенсіонери які вийшли на пенсію за віком, такі як безкоштовний проїзд.

Пільгова пенсія в Україні призначається з дати настання пенсійного віку, а також наявності пільгового стажу. Атестація пільгової посади проводиться раз на п’ять років починаючі з 1992 року. Обов’язковою умовою для підтвердження пільгової посади атестацією є повний робочий день без сумісництва та зайнятість на цій посаді не менше 80% робочого часу.

Таким чином заздалегідь подбайте про сбір необхідних документів, щоб потім не залишитись без пенсії так як краще буде мати документи з старою датою ніж не мати їх в загалі оскільки відповідно до судової практики більше процесів виграють люди які мають хоча би якісь документи.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ