Вік для жінок для призначення пенсії

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Оформлення вікової пенсії для жінок відрізняється від вікової пенсії для чоловіків тим, що чоловіки для того щоб піти на пенсію повинні перебувати у віковій категорії 60+, а для жінок такого умови — немає. У жінок інша система градації, що залежить безпосередньо від їх дати народження. Таке приємний виняток дозволяє дамам оформити пенсійні виплати раніше.

Таким чином, стаття двадцять шість Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» вказує вікові рамки, коли жінка може стати пенсіонером, а саме:

Якщо вам виповнилося п’ятдесят п’ять років і ви народилися до 30 вересня 1956 включно — ви сміливо можете оформляти пенсію;

Інший випадок, коли норми законодавства визначають період в якому у вас може бути День народження, наприклад з 1 жовтня 1956 року по 31 березня 1957 тоді вік для оформлення пенсії збільшується до п’ятдесяти п’яти років і 6 місяців.

Детальну градацію віку ви можете вивчити в вищезгаданій статті і зрозуміти для себе систему визначення права на пенсію а також чи можете ви хоч сьогодні йти з пакетом документів до Пенсійного фонду за місцем проживання і призначати довгоочікувану пенсію.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ