Сума пенсії по інвалідності

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Багато людей виходять на пенсію по інвалідності вважаючи, що сума пенсії по інвалідності повинна бути більшою ніж пенсія за віком однак відповідно до ст. 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсія по інвалідності розмір по І групі складає 100 відсотків від пенсії за віком, пенсія по інвалідності розмір по ІІ групі складає 90 відсотків від пенсії за віком, пенсія по інвалідності розмір по ІІІ групі складає 50 відсотків від пенсії за віком.

Таким чином розмір соціальної пенсії по інвалідності залежить від вашої пенсії за віком, наприклад ви маєте статус інваліда ІІ групи та звертаєтесь за призначенням пенсії, пенсійний спочатку прораховує вам пенсію за віком і від її розміру множить на 90 відсотків і виходить розмір пенсії по інвалідності який ви маєте право отримати.

Також є багато питань яка пенсія по інвалідності якщо особа досягла певного стажу і не працює, дане питання врегульовано ст. 32 вищевказаного закону де вказано, що непрацюючі особи з інвалідністю ІІ групи мають право на виплату пенсію по інвалідності в розмірі пенсії за віком у разі наявності певного стажу в залежності від вашого віку, а непрацюючим особам з інвалідністю ІІІ групи мають право на отримання пенсії по інвалідності в розмірі пенсії за віком при наявності у чоловіків 35 років стажу, а у жінок 30 років.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ