Розмір пенсії інвалідам дитинства

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Розмір цього виду пенсії насамперед залежить від розміру пенсії яку отримували померлі годувальники, а саме батько і матір, так розмір пенсії інвалідам дитинства призначається в розмірі п’ятдесят відсотків від пенсії матері та батька. Таким чином якщо мати отримували п’ять тисяч гривень та батько отримував шість тисяч гривень то розмір вашої пенсії буде складати п’ять с половиною тисяч гривень.

Пенсія інвалідам дитинства призначається при наявності встановлені інвалідності з дитинства, а саме з самого народження. Також зверніть увагу на те, що у випадку якщо ваші батьки отримували мінімальну пенсію то органи Пенсійного фонду повинні призначити пенсію і до кожного розміру пенсії доплатити до прожиткового мінімуму, отже на сьогодні прожитковий мінімум складає тисячу п’ятсот шістдесят чотири гривні які множаться на два і це і повинен бути розмір вашої пенсії.

Інвалідам дитинства пенсія призначається при наявності довідки МСЕК, а також свідоцтва про смерть обох батьків, документу подаються до вашого районного Пенсійного фонду, якщо померлі годувальники отримували пенсію в інших районах то ваш Пенсійний фонд робить запит для витребування пенсійних справ.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ