Мінімальна пенсія за віком

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

Призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі стосується не кожного пенсіонера, розмір вашої пенсії потрапляє під залежність від вашого заробітку як вже ми розповідали як обчислити вашу пенсію для того, щоб визначити її розмір ви можете самостійно визначити ви будете отримувати мінімальну пенсію або більше.

Якщо вам розрахували пенсію за віком у мінімальному розмірі ваша пенсія буде збільшуватися відповідно до з розміром прожиткового мінімуму для не працездатний людина яка визначається відповідно до Закону України «Державний бюджет України» на відповідний рік, кожні 3 місяці піднімається прожитковий мінімум, а саме з січня, з липня і з грудня.

Також прошу вашу увагу звернути на те, що в тому случає коли ваша пенсія буде менше ніж мінімальна то працівники Пенсійного фонду будуть формувати вашу пенсію разом з доплатою, щоб ви могли отримувати розмір такої пенсії, не нижче мінімального.

Відомо, що зараз Пенсійний фонд в розпорядженні про призначення пенсії ставить графу доплата до прожиткового мінімуму однак вже є 3 рішення Європейського Суду про те, що пенсійна виплата не повинна містити доплату, а повинна бути сама по собі не нижче прожиткового мінімуму для НЕ працездатних осіб.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ