Пільговий вихід на пенсію список 2

Для консультації пенсійного адвоката задайте питання:

або звертайтеся за телефонами

В цій статі ми розглянемо детальніше вихід на пільгову пенсію за списком 2, багато професій підпадають під цей список це може бути електрогазозварювальник, прораб та багато інших.

Список 2 на пільгову пенсію регулюються постановами Кабінету Міністрів України, а також постановою ради міністрів СССР від 1956 року якими передбачений повний перелікк пільгових професій за списком 2.

Списком 2 пільгової пенсії користуються чоловіки при досягненні 55 річного віку та наявності 12 років і 6 місяців пільгового стажу, а також при наявності 30 років загального стажу і жінки починаючи з 50 річного віку при наявності 25 років загального стажу із них 10 років повинно бути пільгового стажу.

Список номер 2 на пільгову пенсію повинен бути підтверджений обов’язково атестацією робочого місця відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 р. № 442 та розробленими на виконання вказаної Постанови Методичними рекомендаціями для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженими Постановою Міністерства праці України від 01.09.1992 р. № 41.

Відповідно до цього порядку після 21.08.1992 року якщо ви працювали за списком 2 ваше підприємство повинно проводити атестацію робочого місця за вашою професією не рідше ніж раз на 5 років.

Таким чином рекомендуємо вам звернутись до нашої фірми для більш детального розгляду документів та можливості допомогти вам в достроковому виході на пенсію.

КАРДАШ В'ЯЧЕСЛАВ

ПЕНСІЙНИЙ АДВОКАТ

КЕРІВНИК “БЮРО ЗАХИСТУ ПРАВ ПЕНСІОНЕРІВ“

ЗАДАЙТЕ СВОЄ ЗАПИТАННЯ